Të gjitha kategoritë

shërbim

home>shërbim>Artikuj teknike

Parimet e zgjedhjes së llojeve të ndërtimit të valvulave të topit

Koha: 2020-10-09 Goditjet: 84

Valvulat e topit bazuar në konstruksionin e topit kanë dy lloje: valvola topi lundruese dhe valvola topi të montuara në trung. Për shkak të dy llojeve të funksionit të topave të tyre, topat lundrues dhe topat e gojëzuar të trungut. Për më tepër këto dy lloje të konstruksionit me topa, valvulat e topit gjithashtu kanë disa lloje të tjerë topash si tipi i hemisferës, lloji në formë V, lloji i çuditshëm dhe lloji orbital (topi që bën veprimin e luhatjes), të cilat janë llojet e patentuara të disa prodhues.

Topi Lundrues
Valvula e topit lundrues ka strukturën e thjeshtë dhe vuloset me forcë nga presioni i vulosjes i gjeneruar nga presioni i pompës. Valvulat e topit lundrues janë të papërshtatshëm për raste me tubacion të madh, ose ato do të jenë shumë të rënda për t'u përdorur ose madje nuk mund të vulosen nëse presioni i mediumit është i ulët për ta shtyrë topin të vuloset. Nën rrethana të zakonshme, kombinimi i vlerësimit të presionit dhe diametrit për valvulën e topit lundrues renditet si më poshtë.
A. Klasa150: Deri në DN300
B. Klasa 300: Deri në DN250
C. Klasa 600: Deri në DN150

Nëse trupi i valvulës së topit dhe sedilja e valvulës janë të dizajnuara si duhet me madhësinë e përshtatshme, valvula e topit lundrues mund të përdoret gjithashtu për gjendjen me diametër të madh deri në DN300.

Valvulat e topit lundrues mund të kenë ose një model të mbyllur me drejtim ose modelin e sediljes së mbyllur me dy drejtime në varësi të qëllimit të aplikimit. Avantazhi i sediljes së valvulës së topit të dizajnit të mbyllur me një drejtim është se presioni në zgavrën e valvulës mund të lehtësohet automatikisht.

Kombinimi i mësipërm i vlerësimit të presionit dhe diametrit për valvulën e topit lundrues nuk është zgjedhja e paracaktuar e të gjithë prodhuesve të valvulave. Kur është e nevojshme për të miratuar lloje të tjera të topave, duhet të tregohet në fletën e të dhënave të valvulave.

Trunnioni montoi Topin
Valvula topi e montuar në trung vuloset përmes presionit të vulosjes të gjeneruar nga bërthama e valvulës dhe sediljes së valvulës lundruese të mbështetur nga susta. I përbërë nga sedilja e valvulës, unaza e mbylljes, susta mbështetëse, etj., Ulësja e valvulës lundruese ka strukturën komplekse dhe madhësinë e madhe. Sidoqoftë, valvula e topit të trungut ka epërsinë e dukshme se mund të vuloset pa presionin e mediumit dhe mund të ketë performancën e besueshme të vulosjes. Mund të vuloset lehtësisht në dy drejtime. Të gjitha këto i bëjnë ato të përdoren shpesh për kushtet me diametër të madh.

Nëse nuk ka kërkesa të veçanta për valvulat e topit të trungut, ato nuk mund të lehtësojnë presionin në kavitetet në vetvete. Prandaj, kur ka disa kërkesa specifike, duhet të tregohet në fletën e të dhënave të valvulës.