Të gjitha kategoritë

Shërbime

home>Shërbime>Artikuj teknike

Procedura e provës së presionit të valvulës së topit lundrues dhe valvulës së montuar në Trunnion

Koha: 2020-09-30 Goditjet: 82

图片 1

1. Testi i forcës së valvulës së topit pneumatik duhet të testohet me topin gjysmë të hapur.

1.1 Prova e ngushtësisë së valvulës topin Titan Titan: valvula është në një gjendje gjysmë të hapur, mediumi i provës futet në njërin skaj, dhe skaji tjetër është i mbyllur; topi rrotullohet disa herë dhe fundi i mbyllur hapet për inspektim kur valvula është në gjendje të mbyllur, dhe kontrollohet performanca e vulosjes në paketim dhe copë litari. Nuk duhet të ketë rrjedhje. Pastaj mediumi i provës u prezantua nga skaji tjetër dhe prova e mësipërme u përsërit.

1.2 Titan Trunnion Test i ngushtësisë së valvulës së topit: Para provës, rrotulloni disa herë topin pa ngarkesë, valvula e fiksuar e topit është e mbyllur, mediumi i provës futet nga një skaj në vlerën e specifikuar; kontrolloni performancën e vulosjes së hyrjes me një matës presioni. Saktësia e matësit të presionit është 0.5 me 1 dhe diapazoni është 1.6 herë më i lartë se presioni i provës. Në kohën e specifikuar, nëse nuk ka depresionizim, ai është i kualifikuar; atëherë mediumi i provës futet nga skaji tjetër dhe prova e mësipërme përsëritet. Pastaj, valvula është në një gjendje gjysmë të hapur, skajet janë të mbyllura, zgavra e brendshme është e mbushur me medium, dhe paketimi dhe copë litari kontrollohen nën presionin e provës, dhe nuk duhet të ketë rrjedhje.

2. Procedura e provës për valvulën me fllanxhë

2.1 Hidro-statike Shell Test
Me valvulën pjesërisht të hapur, mbushni trupin e valvulës me ujë dhe ushtroni presionin e provës të treguar në

Tabela 1. Sigurohuni që valvula të mbyllet e mbyllur, për të kontrolluar të gjitha bashkimet e trupit dhe sipërfaqen e trupit për të siguruar rrjedhje zero dhe të gjitha pjesët nuk kanë rrjedhje.

Kohëzgjatja e provës duhet të jetë në përputhje me Tabelën 2.

Tabela 1 Test Shell i ASME B16.34 [Njësia MPa]

Materiali i Shell Test150LB300LB600LB
WCB / A1052.947.6715.32
CF8 / F3042.857.4414.9


Tabela 2 Kohëzgjatja e provës për provën e predhës dhe provën e mbylljes [njësia min]

Madhësia (NPS)Prova e guaskës hidrostatikeProva e mbylljes së valvulës me presion të lartë (hidrostatike)Testi i mbylljes së valvulës me presion të ulët (gaz)
1 / 2-4222
6-10555
12-181555

2.2 Prova e ulëses së valvulës së presionit të lartë (hidrostatike)
Me valvulën të mbyllur plotësisht, provoni të dy drejtimet. Një drejtim çdo herë në presion në Tabelën

2.2 Prova e ulëses së valvulës së presionit të lartë (hidrostatike)
Me valvulën të mbyllur plotësisht, provoni të dy drejtimet. Një drejtim çdo herë në presion në Tabelën 3. Sigurohuni që rrjedhja zero në të gjithë zonën.
Kohëzgjatja e provës do të jetë siç tregohet në tabelën 3
Për valvulat e çelikut inox dhe çift inox, përmbajtja e klorurit në ujin e provës nuk duhet të kalojë 30 ppm në masë.

Tabela 3 Presioni për valvul (ASME B16.34) [njësia MPa]

Madhësia (NPS) Presioni150LB300LB600LB
1 / 2-242.165.6311.24

2.3 Test i ulëses së valvulës së presionit të ulët (gaz)
Me valvulën të mbyllur plotësisht, provoni të dy drejtimet. Një drejtim çdo herë në presion prej 0.6MPag. Sigurohuni që të ketë rrjedhje zero në të gjithë zonën e vulës.
Kohëzgjatja e provës do të jetë siç tregohet në Tabelën 2

2.4 Kriteret e Pranimit të Testit të Mbylljes (ISO5208)

VendVend i butëUlur metali
Shkalla e rrjedhjeve0 Rrjedhje (A)> = 01mm3 / SxDN (D)

2.5 Pas Testit të Presionit
Uji i provës do të evakuohet tërësisht nga vrima e valvulës.
Valvulat prej çeliku karboni, brendësia e valvulës duhet të spërkatet ose të vishet me vaj parandalues ​​të ndryshkut për të parandaluar ndryshkjen dhe korrozionin gjatë tranzitit dhe magazinimit.