Të gjitha kategoritë

Shërbime

home>Shërbime>Artikuj teknike

5 Dizajni i ndryshëm i vulës së valvulave të topit

Koha: 2020-09-30 Goditjet: 53

Në industrinë e valvulave të topit, përbërësi më i rëndësishëm për valvulën e topit për të mbyllur presionin brenda sistemit të kontrollit të lëngut është sedilja e valvulës ose faqja e mbylljes së valvulës. Topi do të bashkëpunojë me sediljen e topit për të mbyllur presionin. Në një sistem të ndryshëm kontrolli, ai do të ketë medium të ndryshëm, prandaj inxhinieri i dizajnit të valvulës duhet të adaptojë sedilje të ndryshme të valvulës ose sipërfaqe të ndryshme të vulës së valvulës së topit për të vulosur presionin duke përdorur materiale të ndryshme inxhinierike. Ky artikull do të tregojë 5 dizajne të ndryshme të sediljes së valvulës së topit.

Lloji i parë i sediljes së valvulës së topit është një lloj sediljeje e butë e valvulës së ulëses së butë. Zakonisht ngjyra e kësaj sediljeje është e bardhë dhe përdoren gjerësisht në industrinë e butë të valvulave të ndenjëseve. Kjo sedilje e bardhe e bere nga PTFE. Avantazhi i kësaj sediljeje bëhet nga Teflon inxhinierik dhe kur do të montojmë këtë lloj sediljeje të valvulës dhe topin brenda trupit të valvulës. Kur do të kompresojmë sediljen e valvulës me top, ky lloj bashkëpunimi është shumë i lehtë për të mbyllur presionin brenda sistemit të kontrollit të rrjedhës. Sidoqoftë disavantazhi është sepse sedilja e valvulës nuk është metalike dhe e butë, kështu që nëse lëngu nuk është i pastër dhe përmbajnë një grimcë të vogël brenda, grimca mund të dëmtojë sediljen e valvulës së topit dhe të bëjë që rrjedhja e valvulës të rrjedhë, kështu që inxhinier po kërkon një lloj tjetër materiali është më e vështirë se ky lloj materiali i butë i sediljes dhe gjithashtu materiali është material elastik.

Pra, çfarë lloj materiali ka ajo pronë? Në industrinë e valvulave të topave, inxhinierët zhvillojnë një ngjyrë tjetër. Këto sedilje me ngjyra të ndryshme vijnë nga materiali Rein-force PTFE. Qëllimi i zhvillimit të këtij materiali me sedilje me ngjyra është që ne të kemi nevojë për të përmirësuar temperaturën e aplikimit PTFE për më të lartë. Kështu që inxhinierët përziejnë një lloj tjetër materiali me PTFE për të bërë një lloj të ri materiali.

PTFE-ja e parë e përmirësuar është me PTFE të përzier me karbon Për të bërë një lloj të këtij vendi. Ngjyra është e zezë.

Një tjetër është përzierje PTFE me çelik inox. Ky sedilje materiale tipi ka dy përparësi krahasuar me sediljen e pastër PTFE. Njëra është se mund të funksionojë në temperaturë të lartë përmes sistemit të kontrollit sesa më parë. Tjetra është fortësia e materialit është shumë më e mirë se më parë. Në thelb ky material është shumë më i vështirë se PTFE i pastër. Kështu që grimcat brenda medias së rrjedhës nuk janë aq të lehta për të dëmtuar sediljen e valvulës së topit krahasuar me PTFE. Pra, këto materiale dy llojesh janë një lloj tjetër sediljeje valvulësh në industrinë e valvulave të topave të butë të sediljeve.

Valvula e butë e topit të sediljes është një lloj valvule e cila është shumë e lehtë për të marrë funksionin e rrjedhjes zero, sepse vendi i valvulës është një lloj materiali elastik, por ky lloj modeli ka një disavantazh që është nëse zjarri ka ndodhur, zjarri mund ta shkatërrojë plotësisht valvulën ulëse Pra, nëse një prodhim është një sistem i kontrollit të rrjedhës ose përdor valvulën e butë të topit të sediljes, nëse zjarri ndodh, i gjithë mediumi i rrjedhjes do të dalë në rrjedhë, kështu që do të ketë shumë të rrezikshme, kështu që inxhinierët duan të hartojnë një lloj sediljeje të valvulës e cila është vend i butë, por mund të i rezistojnë rrezikut nga zjarri dhe kjo quhet dizajn i sigurt nga zjarri sipas API 607.

Në industrinë e valvulave të topave të butë të sediljes, çfarëdo lloj materiali që do të përdorni për të bërë sediljen e valvulës së topit nëse ndodh zjarri, temperatura e lartë do të shkatërrojë plotësisht sediljen e valvulës së topit, valvula do të rrjedhë kështu që do të jetë një situatë shumë e rrezikshme kështu që në industrinë e butë të valvulave të ndenjëseve, dizajni i zjarrit është shumë i rëndësishëm. Selia origjinale e cila bashkëpunohet me topin për të mbyllur presionin. Kur zjarri ndodhi, temperatura e lartë shkatërroi plotësisht sediljen origjinale, sepse sistemi i kontrollit të rrjedhës ka presionin brenda, presioni do të shtyjë rrjedhën e topit në dobësi. Pra, inxhinier i dizajnit të valvulave projektoi sipërfaqen e dytë të vulës. Në të vërtetë kjo sedilje e dytë është një pjesë e trupit të valvulës. Materialshtë material metalik kështu që nuk do të shkatërrohet nga temperatura e lartë. Dhe gjithashtu sedilja e dytë e valvulës, sipërfaqja e vulës është shumë e kufizuar, kështu që është shumë e lehtë të bashkëpunosh me topin për të vulosur presionin brenda sistemit të kontrollit të rrjedhës. Edhe pse në këtë gjendje, kur presioni e shtyn topin të bashkëpunojë me sediljen e dytë të valvulës për të mbyllur presionin brenda sistemit të rrjedhës, valvula e topit nuk mund të funksionojë përsëri, por të paktën media e rrjedhës brenda sistemit të kontrollit të rrjedhës është ende e sigurt. Pra, këtë lloj dizajni ne e quajmë dizajni i sigurisë nga zjarri.

Dizajni tjetër i sediljes së valvulës së topit është sedilje metalike në metal. Kur flasim për sediljen metalike në industrinë e valvulave të topit, në të vërtetë kemi dy lloj sediljesh metalike. Njëra është sedilje metalike me material të butë të futur si fotografia më poshtë.

图片 1

Ky tip kryesisht sedilje është bërë nga materiali metalik, rryma do të shtyjë sediljen për të prekur topin për të mbyllur presionin, por në fakt sipërfaqja vulosëse sedilja e valvulës të cilën zona që do të prekë topin nuk janë metalike sepse ne do të fusim material i butë i sediljes brenda sediljes metalike. Zona do të prekë topin për të mbyllur presionin brenda sistemit të kontrollit të rrjedhës. Selia prej metali është vetëm një kornizë e cila do të mbrojë vendin e valvulës reale për të prekur topin për të mbyllur presionin. Dizajni i sediljes së këtij lloji funksionon në valvulën e topit me madhësi të madhe dhe ka performancë të lartë në zbatim sepse materiali i butë i sediljes dëmtohet lehtësisht në madhësi të madhe. Selia prej metali për të mbrojtur materialin e butë brenda kësaj zone.

Ekziston një tjetër vend i vërtetë nga metali në metal i valvulës së topit. Selia e valvulës së topit është bërë tërësisht nga metali dhe sedilja metalike do të bashkëpunojë me topin metalik për të mbyllur presionin brenda sistemit të kontrollit të rrjedhës. Ky vend i llojit të valvulës së topit të dizajnit mund të funksionojë në temperaturë shumë të lartë dhe ambient shumë të lartë të presionit, por ky lloj dizajni është i vështirë për t'u prodhuar, sepse topi dhe sedilja duhet të përpunohen shumë mirë dhe të bluajnë. Për shkak se sedilja e valvulës është bërë tërësisht nga metali, kështu që topi duhet të jetë më i vështirë se sedilja. Nëse topi është më i butë se vendi i topit, atëherë ulësja e valvulës do të gërvisht topin dhe do të bëjë rrjedhje të valvulës së topit. Cilado qoftë sedilja e valvulës së topit që do të dizajnoni, sipërfaqja e mbylljes duhet të jetë më e vështirë se faqja e ngushtë e vulosjes. Kjo valvul topi sedilje metalike është pak e veçantë sepse është krijuar në dy vija për sipërfaqen e vulosjes së sediljes së valvulës. Kjo sipërfaqe mbyllëse me dy vija mund të bëjë që mbyllja e valvulës të jetë më e besueshme. Për ta bërë topin është më e vështirë se sedilja e valvulës. Shumica e kohës ne do të përdorim disa trajtime të ndryshme për ta bërë topin më të vështirë se ulësja e valvulës.

E fundit është e vendosur në një valvul topi. Ky lloj i valvulës së topit është shumë i veçantë dhe lloji tjetër i valvulës së topit. Në një lloj sistemi të veçantë të kontrollit të rrjedhës, mediat e rrjedhës janë shumë gërryese, ne madje nuk mund të përdorim metal për të prekur mediat e rrjedhës, kështu që ne do të përdorim PFA ose PTFE ose një lloj tjetër materiali të mbulojë plotësisht topin dhe gjithashtu të mbulojë të gjithë zona e cila do të prekë mediat e rrjedhës.