Të gjitha kategoritë

Rreth nesh

home>Rreth nesh>Kontrollit të Cilësisë

Kontrollit të Cilësisë

Koha: 2020-10-10 Goditjet: 45

Testimi tejzanor është një metodë testimi jo shkatërruese e bazuar në përhapjen e valëve tejzanor në objekt ose material të testuar. Në aplikimet më të zakonshme të UT-së, valët impulsive ultrasonike shumë të shkurtra me frekuenca qendrore transmetohen në materiale për të zbuluar defekte të brendshme ose për të karakterizuar materialet. Një shembull i zakonshëm është matja e trashësisë tejzanor, e cila teston trashësinë e objektit provë, për shembull, për të monitoruar korrozionin e tubave

Testimi tejzanor shpesh kryhet në çelik dhe metale të tjera dhe lidhjeve, megjithëse mund të përdoret gjithashtu në beton, dru dhe përbërje. Përdoret në shumë industri duke përfshirë ndërtimin e çelikut dhe aluminit, metalurgjinë, prodhimin, hapësirën ajrore dhe industrinë e automobilave.