Të gjitha kategoritë

Rreth nesh

home>Rreth nesh>Kontrollit të Cilësisë

Kontrollit të Cilësisë

Koha: 2020-10-10 Goditjet: 36

Testimi i grimcave magnetike zakonisht përdoret për të gjetur dhe zbuluar ndërprerjet sipërfaqësore të nën-sipërfaqes në materialet ferromagnetike. Zona që do të testohet magnetizohet nga transmetimi i drejtpërdrejtë i rrymës elektrike nga një shaka magnetike; në rast të ndërprerjes, fusha magnetike që rrjedh përmes kampionit ndërpritet dhe ndodh fusha e rrjedhjes, grimcat e hekurit aplikohen më pas në zonën e zbuluar dhe grumbullin për të formuar një tregues direkt mbi ndërprerjen. Treguesi mund të zbulohet vizualisht në kushtet e duhura të ndriçimit.