Të gjitha kategoritë

Rreth nesh

home>Rreth nesh>Kontrollit të Cilësisë

Kontrollit të Cilësisë

Koha: 2020-10-10 Goditjet: 29

Inspektimi i Penetrantit të Dyeut Gjithashtu i quajtur Inspektimi i Penetrantit të Lëngshëm (LPI) ose Testimi i Penetrantit (PT), është një metodë inspektimi e zbatuar gjerësisht dhe me kosto të ulët, e përdorur për të gjetur defektet e thyerjes së sipërfaqes në të gjitha materialet jo-poroze (metale, plastike ose qeramika). Depërtuesi mund të zbatohet për të gjitha materialet me ngjyra, por për inspektimin e përbërësve me ngjyra inspektimi i grimcave magnetike preferohet për aftësinë e tij të zbulimit të nën sipërfaqes. LPI përdoret për të zbuluar defekte të hedhjes dhe falsifikimit, çarje dhe rrjedhje të produkteve të reja dhe çarje të lodhjes në përbërësin e shërbimit