сите категории

Сервис

Дома>Сервис>Технички статии

5 Различен дизајн на површината на заптивката на топчести вентили

Време: 2020-09-30 Посети: 53

Во индустриски топчести вентили, најважната компонента за топчестиот вентил да го запечати притисокот во системот за контрола на флуидот е седиштето на вентилот или лицето на запечатувањето на вентилот. Топката ќе соработува со топското седиште за да се запечати притисокот. Во различен контролен систем, тој ќе има различен медиум, така што инженерот за дизајн на вентил треба да адаптира различно седиште на вентил или различна површина на заптивката на топчести вентили за да се запечати притисокот користејќи различен инженерски материјал. Оваа статија ќе прикаже 5 различни дизајни на седишта за топчести вентили.

Прв вид на седиште за топчести вентили е еден вид меко седиште за топчести вентили. Обично бојата на ова седиште е бела и се широко користени во индустријата за меки топчести вентили. Ова бело седиште е изработено од тефлонски. Предноста на ова седиште е направена од инженерскиот тефлон и кога ќе составиме ваков вид седиште на вентилот и топката во телото на вентилот. Кога ќе го компресираме седиштето на вентилот со топче, овој вид соработка е многу лесно за да се запечати притисокот во системот за контрола на проток. Меѓутоа, неповолност е затоа што седиштето на вентилот не е метално и меко, така што ако течноста не е чиста и содржи малку честичка внатре, честичката може да го оштети седиштето на топчестиот вентил и да направи протекување на вентилот, така што инженерот бара друг вид материјал кој е потежок од овој вид мек материјал за седиште, а исто така материјалот е еластичен материјал.

Па, каков вид материјал има тој имот? Во индустриски топчести вентили, инженерите развиваат друга боја. Овие седишта со различна боја доаѓаат од тефлонски материјал Rein-force. Целта на развивањето на овој материјал за седишта во боја е дека треба да ја подобриме температурата на тефлонски примени за повисока. Значи, инженерите мешаат друг вид материјал со тефлонски за да направат нов вид материјал.

Првиот подобрен тефлонски е со тефлонски мешан јаглерод Да се ​​направи еден вид на ова седиште. Бојата е црна.

Друга е тефлонска мешавина со нерѓосувачки челик. Овој материјал материјално седиште има две предности во споредба со чистото тефлонско седиште. Една од нив е дека може да работи на висока температура преку контролниот систем отколку порано. Другото е материјалната цврстина е многу подобра од порано. Во суштина, овој материјал е многу потежок од чистиот тефлонски. Значи, честичките во медиумите на проток не се толку полесни за оштетување на седиштето на топчестиот вентил во споредба со тефлонскиот. Значи, овие два вида материјал се друг вид на вентилско седиште во индустријата за меки топчести вентили.

Мекиот топчест вентил е еден вид вентил кој може многу лесно да се добие функција на нула истекување, бидејќи седиштето на вентилот е еден вид еластичен материјал, но овој вид на дизајн имаше еден недостаток, што е доколку настане пожар, пожарот може целосно да го уништи вентилот седиште Значи, ако едно производство е систем за контрола на проток или користи мек топчест вентил, ако се случи пожар, целиот медиум за проток ќе добие протекување, така што ќе има многу опасно, па инженерот сака да дизајнира еден вид седиште на вентилот што е меко седиште, но може се спротивстави на ризикот од пожар и овој наречен дизајн на пожар според АПИ 607.

Во индустријата за меки топчести вентили, без оглед на каков материјал ќе го направите седиштето на топчестиот вентил, доколку се појави пожар, високата температура целосно ќе го уништи седиштето на топчестиот вентил, вентилот ќе протече, така што ќе биде многу опасна ситуација така, во индустријата за меки топчести вентили, дизајнот на пожар е многу важен. Оригиналното седиште кое е во соработка со топката за да се запечати притисокот. Кога се случи пожарот, високата температура целосно го уништи првичното седиште, бидејќи системот за контрола на проток има притисок внатре, притисокот ќе го поттикне протокот на топката во надолна линија. Значи, инженерот за дизајн на вентил дизајнираше втора површина на заптивката. Всушност, ова второ седиште е еден дел од телото на вентилот. Тоа е метален материјал, така што нема да се уништи од високата температура. И, исто така, второто седиште на вентилот, површината на заптивката е многу ограничена, па затоа е многу лесно да се соработува со топката за да се запечати притисокот во системот за контрола на проток. Дури и во ваква состојба, кога притисокот ја поттурнува топката да соработува со второто седиште на вентилот за да се запечати притисокот во системот на проток, топчестиот вентил не може да работи повторно, но барем медиумот на проток во системот за контрола на проток е сè уште безбеден. Така, овој вид на дизајн го нарекуваме дизајн за заштита од пожари.

Следниот дизајн на седиштето со топчести вентили е седиште од метал до метал. Кога зборуваме за метално седиште во индустријата за топчести вентили, всушност, имаме два вида метално седиште. Едното е метално седиште со вметнат мек материјал како на сликата подолу.

图片 1

Овој тип, главно, седиште е направен од метален материјал, потокот ќе го притисне седиштето да ја допре топката за да го запечати притисокот, но всушност запечатувачката површина на седиштето на вентилот, областа што ќе ја допре топката не е метална затоа што ќе ја вметнеме мек материјал за седиште во внатрешноста на металното седиште. Областа ќе ја допре топката за да го запечати притисокот во внатрешноста на системот за контрола на проток. Металното седиште е рамка што го штити вистинското седиште на вентилот за да ја допре топката за да го запечати притисокот. Дизајнот на овој тип на седиште работи во топчести вентили со големи димензии и има високи перформанси при примена затоа што мекиот материјал на седиштата лесно се оштетува во големи димензии. Металното седиште за заштита на мекиот материјал внатре под оваа област.

Постои уште едно вистинско метално до метално седиште на топчестиот вентил. Седиштето за топчести вентили е целосно изработено од метал и металното седиште ќе соработува со металната топка за да се запечати притисокот во системот за контрола на проток. Овој вид седиште за дизајн на топчести вентили може да работи во многу висока температура и многу висок притисок во околината, но овој вид на дизајн е тежок за производство, бидејќи топката и седиштето треба многу прецизно да се изработуваат и да се мелат. Бидејќи седиштето на вентилот е целосно изработено од метал, така што топчето мора да биде потешко од седиштето. Ако топката е помека од топското седиште, тогаш седиштето на вентилот ќе ја изгреба топката и ќе направи истекување на топчестиот вентил. Без оглед на седиштето за топчести вентили што ќе го дизајнирате, површината за запечатување пошироко мора да биде потешка од тесното лице за запечатување. Овој метален топчест вентил на седиштето е малку посебен бидејќи е дизајниран во две линии за површината на запечатување на седиштето на вентилот. Оваа површина за запечатување со две линии може да направи запечатување на вентилот да биде посигурно. Да се ​​направи топката е потешко од седиштето на вентилот. Најчесто ќе користиме неколку различни третмани за да ја направиме топката потешка од седиштето на вентилот.

Последниот е нареден топчест вентил. Овој вид топчест вентил е многу посебен и друг вид топчест вентил. Во некој вид на специјален систем за контрола на проток, медиумите на проток се многу корозивни, дури не можеме да користиме метал за да ги допреме медиумите за проток, така што ќе користиме PFA или PTFE или друг вид материјал целосно да ја покрие топката и исто така да ги покрие сите областа што ќе ги допре медиумите на проток.