сите категории

за нас

Дома>за нас>Контрола на квалитет

Контрола на квалитет

Време: 2020-10-26 Посети: 41

Визуелното тестирање е една од најчесто користените методи за тестирање за да се испита аспектот на површината и да се набудуваат потенцијалните дисконтинуитети или дефекти, што треба да се детектираат под соодветни услови на осветлување, следени од инструмент што може да го измери интензитетот на светлината, светломерот.

Претходно:

Следно: