сите категории

за нас

Дома>за нас>Контрола на квалитет

Контрола на квалитет

Време: 2020-10-10 Посети: 43

Тестирање на феритни материјали на вентил е анализа на содржината на ферити извршена на компоненти од аустенитни не'рѓосувачки челик и дуплекс вентили за да се овозможи проценка на подложноста на корозија на материјалот, механичките својства, соодветноста на услугата и сигурноста. Може да се изврши со преносен дигитален Feritscope како, на пример, нашиот Фишер FMP30, за брза и точна анализа.