сите категории

за нас

Дома>за нас>Контрола на квалитет

Контрола на квалитет

Време: 2020-10-10 Посети: 36

Тестирањето на магнетни честички обично се користи за лоцирање и откривање на површински под-површински дисконтинуитети во феромагнетните материјали. Областа што треба да се тестира е магнетизирана со директен пренос на електрична струја со магнетна шега; во случај на дисконтинуитет, магнетното поле што тече низ примерокот е прекинато и се појавува полето на истекување, честичките од железо се нанесуваат на откриената област и на кластерот за да се формира индикација директно над дисконтинуитетот. Индикацијата може визуелно да се открие под соодветни услови на осветлување.