сите категории

за нас

Дома>за нас>Контрола на квалитет

Контрола на квалитет

Време: 2020-10-10 Посети: 29

Инспекција за пенетрација на боја Исто така наречена Инспекција на течен пенерант (LPI) или Тестирање на пенерант (PT), е широко применета и ефтина метода за инспекција што се користи за лоцирање на дефекти на пробивање на површината кај сите непорозни материјали (метали, пластика или керамика). Пенетраторот може да се примени на сите обоени материјали, но за проверка на црни компоненти се претпочита инспекција на магнетни честички за неговата способност за откривање на под површината. LPI се користи за откривање на дефекти на фрлање и фалсификување, пукнатини и протекување на нови производи и пукнатини на замор на компонентата при работа