сите категории

апликации

Дома>апликации>Централа

Централа

Време: 2020-10-09 Посети: 39

Производството на електрична енергија што користи конвенционална термичка експанзија на пареа во турбини е сè уште најраспространетиот и традиционален метод за производство на главната побарувачка на енергија за индустриски активности и цивилни апликации.

Конвенционалната топлинска енергија од фосилни горива е околу 80% од вкупното производство на електрична енергија и ќе остане висока во следната деценија.

Когенерација, употреба на биомаса или други отпадоци поради човечки активности сè уште растат паралелно, отворајќи нови побарувања за вентили што можат да пристапат до HT услуги, проток на кал и рефус материјали, вклучително и апликации за централно греење.

Обновливите извори што веќе користат термичка конверзија како соларни фарми, на геотермалните можеби им требаат специјализирани вентили кои се вклучени во опсегот на производство на Титан.

Во последните децении, конвенционалните постројки треба да ја подобрат ефикасноста и да ги намалат емисиите преку прогресивно зголемување на работните температури и притисоци.

Затоа, вентилите, турбините и другите делови што содржат притисок треба да еволуираат со употреба на материјали и методи на производство кои ја подобруваат отпорноста кон притаен феномен, ја подобруваат јачината на издржливост и гарантираат сигурна функционалност за очекуваниот животен век во нови предизвикувачки услови за работа.

Titan Valve, благодарение на напредната методологија за дизајн и производство, може да обезбеди целосен опсег на побарувања на вентилите за производство на електрична енергија (конвенционални и подобрени термички циклуси, вклучително и обновливи извори и сродни апликации). Титан Вентил има комплетен спектар на професионални сертификати, вклучувајќи огноотпорност, мало истекување, SIL, итн. Искуството и перформансите на Титан во електроенергетската индустрија можат да одговорат на бројните барања на клиентите.

Претходно:

Следно: