сите категории

апликации

Дома>апликации>петрохемиски

петрохемиски

Време: 2020-10-09 Посети: 36

Суровата нафта и природниот гас се главните суровини во петрохемиската индустрија.

Рафинериите во суштина ја третираат суровата нафта преку термичко пукање и произведуваат главно течни горива со различна густина, својства и финални производи.

Природниот гас, по филтрирањето и евентуалната обработка, за да се намали корозивноста и да се отстранат непожелните материи, заедно со нафтата се наоѓа во основата на петрохемиската индустрија и иако неколку сложени и специфични процеси ги трансформираат суровата нафта и гас во органски хемикалии или синтетички материјали.

Титан може да обезбеди широк спектар на типови на вентили кои се неопходни за рафинирање и петрохемиски апликации кои обично вклучуваат висока температура, висок притисок, нечисти услуги и агресивни течности.

Големината на вентилот Титан се движи од 1/2 "до 24" и класа на притисок од 150 # до 2500 #, материјалите се движат од јаглероден челик и не'рѓосувачки челик за да ги задоволат најсофистицираните Ni-легури и титаниум.

Со одлични можности за снабдување и услуги, вентилот Титан стана квалификуван снабдувач на многу големи нафтени компании на домашен и меѓународен пазар и докажан квалитет во многу големи проекти за рафинирање.

Претходно:

Следно: