сите категории

апликации

Дома>апликации>Нафта и гас

Нафта и гас

Време: 2020-10-09 Посети: 36

Вентилите за цевководи се дизајнирани и произведени во согласност со API6D & ISO14313 и можат да се користат на далекуводи дизајнирани според ASME B31.3, ASME B31.4, ASME B31.8 или еквивалентни стандарди.

Титан произведува повеќе линии на изолациони вентили низ цевките што го минимизираат падот на притисокот на проток, вклучително и неповратни вентили со целосен отвор, како што се вметнати топчести вентили, преку портата на цевките и вентили за полнење со замав со целосен отвор.

Вентилите за изолација на Титан може да бидат конфигурирани за различни карактеристики на изолација, вклучително и двојно блокирање и крварење и / или двојно изолирање и крварење.

Еластомерното и термопластичното (меко) седење обично се применуваат на чисти услуги или заспани вкопани вентили, додека конфигурациите со седиште во метал до метал можат да бидат понудени за критична изолација, како што се објекти за лансирање и примање стругалка, сурова нафта и услуги за ерозија и валканост.

Вентилите на Титан може да се активираат со пневматски, директен гас, гас преку масло или електрични хидраулични единици, способни да обезбедат функција за прекин на линијата кога е наведено.

Претходно:

Следно: