сите категории

апликации

Дома>апликации>Marine и LNG

Marine и LNG

Време: 2020-10-09 Посети: 39

Во отсуство на цевководи, гасните јаглеводороди можат ефикасно да се транспортираат и складираат откако ќе се трансформираат во течна состојба.

Гасовите на нафта се течат на амбиентална температура со компресија на неколку решетки (ТНГ), но метанот (природен гас) треба да се олади на -160 ° С за да стане ТНГ.

Вентили за „ниска температура“ се оние што се инсталирани во арктичка клима или можат да бидат изложени при брза депресуризација на гасот (удар) и во овој случај можат да бидат „управувани или не“ во замрзната состојба како функција на нарачаната конфигурација.

„Криогените“ вентили обично управуваат со течен гас, кој како и ТНГ треба да работи на екстремно ниски температури.

Двојно седишните криогени вентили бараат специјализирани аранжмани за седење кои исклучуваат зафаќање на течности во шуплините на телото и гарантираат ефективни перформанси на запечатување низводно.

Titan произведува криогени вентили Gate, Globe, Check, Ball & Butterfly, како и контролни вентили дизајнирани и квалификувани на BS-6364 со големо тестирање на -196 ° C (тестиран хелиум под бања со течен азот).

Способноста за испитување на Титан за вентилите LT & CRYO е огромна (неколку единици за тестирање, NPS 24 ”веќе се доставени).

Благодарение на долгогодишното искуство и континуираниот развој уверен од нашите оддели за истражување и развој со релевантни капацитети за тестирање, ние сме во состојба да гарантираме сигурни перформанси за целосниот пазар на LNG што вклучува, процеси на втечнување (исто така и прекуокеански како FLNG), складирање, транспорт преку море и ре-гасификација на локации на крајните корисници.

Процесот или апликациите што вклучуваат други индустриски течни гасови (на пр. Етилен) се вклучени во реалната способност.

Претходно:

Следно: