Kabeh Kategori

Babagan awake dhewe

Omah>Babagan awake dhewe>Quality Control

Quality Control

Wektu: 2020-10-10 Hit 45

Tes ultrasonik minangka metode uji coba non-destruktif adhedhasar panyebaran gelombang ultrasonik ing obyek utawa bahan sing diuji. Ing aplikasi UT sing umum, gelombang pulsa ultrasonik sing cendhak kanthi frekuensi tengah dikirim menyang bahan kanggo ndeteksi cacat internal utawa kanggo menehi ciri bahan. Tuladha umum yaiku pangukuran kekandelan ultrasonik, sing nyoba kekandelan obyek tes, kayata, kanggo ngawasi korosi pipa

Tes ultrasonik asring ditindakake ing baja lan logam lan campuran liyane, sanajan bisa uga digunakake ing beton, kayu lan komposit. Iki digunakake ing akeh industri kalebu konstruksi baja lan aluminium, metalurgi, pabrikan, aerospace lan industri otomotif.